Mukaan partioon

Partio on monipuolinen harrastus, jossa on mahdollisuus päästä kokeilemaan uusia asioita, sekä kokemaan uskomattomia elämyksiä. Partioon ei kuuluu pelkästään solmujen sitominen ja nuotion sytyttäminen, vaan elinikäisten kavereiden hankkiminen, yhdessä tekeminen, luonnossa liikkuminen, seikkailu ja unohtumattomat elämykset. Partiossa pääset kokemaan leirejä niin kaveriporukalla lähimetsissä kuin vaikka maailmanlaajuisesti Jamboreella, tai Suomessa satojen muiden partiolaisten kanssa. Partiossa ei varmasti tekemistä ja kokemista puutu.

Tietyllä alueella toimivaa partioryhmää kutsutaan lippukunnaksi (lpk). Aitolahden alueella toimii kaksi lippukuntaa: Aitopartio ja Aitolahden Hirvi-Veikot. Lippukunta voi olla tyttö-, poika- tai sekalippukunta ja sitä johtaa lippukunnanjohtaja. Lippukunnanjohtajan välittömänä tukena toimii ohjelmajohtaja ja pestijohtaja, sekä tietysti kaikki muut johtajat. Johtajat toimivat ryhmänjohtamisen lisäksi tai sen sijasta erilaisissa pesteissä, kuten kämppävastaavana tai kalustovastaavana.

Partio koostuu kuudesta ikäkaudesta, jotka suorittavat omaa ohjelmaansa yleensä viikoittain. Laumat ja vartiot koostuvat samanikäisistä partiolaisista ja ne osallistuvat viikoittaisen toiminnan lisäksi retkille ja leireille. Muihin vartioihin pääsee tutustumaan omassa lippukunnassa järjestettävissä lippukuntaleireissä, joihin osallistuu vain oman lippukunnan jäsenet. Lippukunta osallistuu myös Tampereen Partiolaisten, Hämeen Piirin ja Suomen Partiolaisten järjestämiin tapahtumiin ja leireihin, joissa pääset tutustumaan partiolaisiin ympäri maailmaa.

Toimintaan voi osallistua etniseen tai kulttuuriseen taustaan, kieleen, uskontoon tai vakaumukseen, toimintakykyyn, sukupuoli-identiteettiin, sukupuolen ilmaisuun tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta.

Mukaan toimintaan?

Partiotoiminnan voi aloittaa aikaisintaan sinä vuonna, kun täyttää seitsemän, tai menee alakoulun ensimmäiselle luokalle. Toiminnan voi sen jälkeen aloittaa myös missä tahansa vaiheessa ja minkä tahansa ikäisenä.

Aitopartion toimintakausi alkaa syyskuussa ja ilmoittautuminen on elokuun viimeisellä viikolla. Ilmoittautuminen järjestetään partiokololla osoitteessa Jenseninkatu 1 ja ilmoittautumisen aikataulu ilmoitetaan lähempänä kolon ikkunassa ja nettisivuilla.  Syksyn toimintakausi kestää syyskuun alusta joulukuun puoleenväliin ja huipentuu joulukuussa perinteiseen puurojuhlaan, jonka jälkeen alkaa joulutauko. Toiminta jatkuu keväällä loppiaisen jälkeen ja kestää hieman ryhmästä riippuen noin toukokuun puoliväliin. Ryhmien kalenterit voit tarkistaa ryhmien omilta sivuilta.

Kesken kauden voi ilmoittautua mukaan laittamalla sähköpostia lippukunnanjohtajalle tai suoraan ryhmänjohtajalle.

Lisätietoja eri ikäkausista ja ryhmistä löytyy Ryhmistä sekä Partiosanastosta.

Aikuiset partiossa

Onko sinulla aiempaa partiotaustaa ja haluaisit aloittaa harrastuksen uudestaan? Tai oletko aina halunnut aloittaa partion, mutta se on jostain syystä jäänyt väliin? Otamme teidät mielellämme mukaan myös aikuisiällä ja saatte aloittaa teille sopivilta tuntuvissa pesteissä. Eli ei ole huolta, että joudutte heti yksin vetämään ryhmiä tai vastuuseen leireistä, vaan neuvomme ja tuemme teitä partiouranne alussa mahdollisimman paljon.

Partiossa on johtamisen lisäksi paljon muutakin toimintaa aikuisille. Johtajistolla on omia retkipäiviä ja niin sanottuja johtajarentoutuksia, joissa järjestetään johtajistolle hauskaa yhdessä tekemistä ja vaihtelua viikkotoimintaan. Sen lisäksi, jos itsensä kehittäminen kiinnostaa, niin Hämeen Partiopiiri ja Suomen Partiolaiset järjestävät paljon kursseja, sekä koulutuksia, joihin voit osallistua lippukunnan kautta. Järjestöt tarjoavat myös lisähaastetta niin kansainvälisillä kuin Suomen sisäisillä pesteillä.

Mikäli kiinnostuit voit ottaa yhteyttä lippukunnanjohtajaan (aitopartio (at) gmail.com).