Mitä partio maksaa?

Partion kiinteät maksut koostuvat lähinnä partion jäsenmaksusta, joka maksetaan Suomen Partiolaisille, sekä leiri-/ tapahtumamaksuista. Partion jäsenmaksu on noin 60€ vuodesssa ensimmäiseltä jäseneltä ja noin 50€ vuodessa seuraavilta jäseniltä. Eli mikäli samassa taloudessa asuu useampi partiota harrastava, niin jokaisen ei tarvitse maksaa täyttä jäsenmaksua. Tarkempaa tietoa partion jäsenmaksusta löydät täältä.

Aitopartio ei peri varsinaista jäsenmaksua, vaan keräämme merkkirahaa kerran vuodessa. Merkkiraha on 5€ / jäsen, kaikilta paitsi aloittavilta sudenpennuilta. Aloittavat sudenpennut saavat ensimmäisessä puurojuhlassaan tavallisten merkkien lisäksi partiohuivin ja lippukunnan huivimerkin, jonka takia heidän merkkirahansa on hieman kalliimpi. Merkkirahaa kerätään vuoden alussa.

Leirimaksut ovat yleensä noin 10€/leiripäivä lippukunnan leireillä, joita järjestetään keväällä, kesällä ja syksyllä. Kesän leiri on yleensä hieman pidempi kuin kevät- ja syyskauden leirit. Lippukuntaleirien lisäksi vartiot ja laumat järjestävät omia retkiä ja leirejä. Lerimaksu käytetään leirin ruokiin, sekä ohjelmatarvikkeisiin ja mahdolliseen leirikeskuksen vuokraan. Tämän vuoksi leirimaksut saattavat vaihdella.