Ryhmät

Lippukunnassamme on viikkotoimintaa jokaisella ikäkaudella. Ryhmien omat kalenterit löydät ryhmän nimellä varustetuilta sivuilta, joilta löytyy myös ryhmänjohtajat. Ryhmänjohtajien yhteystietoja emme jaa verkkosivuilla tietoturvasyistä, mutta saat ne kesken kauden lippukunnanjohtajalta, ja ilmoittautumisen yhteydessä ryhmäjohtajalta.   Alta löydät tarkempaa tietoa partion ikäkausista.

Partion ikäkaudet:

Sudenpennut: 7-9 vuotiaat

Seikkalijat: 9-12 vuotiaat

Tarpojat: 12-15 vuotiaat

Samoilijat 15-18 vuotiaat

Vaeltajat: 18-22 vuotiaat

Aikuiset: 22-

Partio ryhmää, jossa kokoontuu sudenpentuja (1-3 lk.) kutsutaan laumaksi. Sudenpentulaumaa johtaa aina vähintään yksi akela, sekä mahdollisesti apulaisjohtaja. Apulaisjohtajana toimivat mm. samoajat, jotka harjoittelevat oman ohjelmansa lomassa ryhmänjohtamista.

Seikkailijaikäkauteen kuuluvat 10-12-vuotiaat ja se kestää 2-3 vuotta lippukunnasta riippuen. Seikkailijajoukkuetta johtaa sampo.

Tarpojavartio koostuu 12-15 vuotiaista ja se kestää 2-3 vuotta, riippuen onko seikkailijaikäkausi kestänyt 2 vai 3 vuotta. Yhteensä ikäkaudet kestävät 5 vuotta. Tarpojia johtaa samoaja tai vaeltajaikäinen vartionjohtaja

Samoajaikäkausi kestää 3 vuotta eli 17-vuotiaaksi. Samoajavartiota johtaa vaeltaja tai samoaja, joita tukee aikuinen luotsi

Vaeltajilla (18-22 v.) ei ole varsinaista johtajaa, vaan he luovat itse oman ohjelmansa ja toteuttavat sitä muiden pestiensä ohella. Vaeltajien tukena toimii aikuinen luotsi. Partiossa aikuisuus saavutetaan vaeltajaikäkauden jälkeen eli kun on täyttänyt 22 vuotta.

Lisää tietoa ikäkausista ja niiden ohjelmasta löydät täältä.

 Ryhmien toiminnan lisäksi kursseja sekä leirejä tarjoavat lisäksi Tampereen Partiolaiset, Hämeen Partiopiiri ja Suomen Partiolaiset.